Vil du være med og forme fremtidens forskningslaboratorier? Bli vår nye overingeniør!

NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Dette er NTNU

NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.

På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.

. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0

Om stillingen

Ved Institutt for maskinteknikk og produksjon (MTP) ved NTNU har vi et levende og dynamisk miljø med topp moderne forsknings-, undervisnings- og servicelaboratorier. Her samhandler vitenskapelig ansatte, forskere og studenter på alle nivåer – fra bachelor til ph.d. – i tverrfaglige prosjekter innen blant annet materialteknologi, maskindesign, produktutvikling og logistikk.

Vi søker nå etter en engasjert og strukturert overingeniør som vil få en sentral rolle i utviklingen og driften av laboratoriene til, hovedsakelig, faggruppen ‘Materials and Manufacturing’. Dette er en forskningsgruppe med sterkt fokus på materialegenskaper fra nano- til makroskala, og som kombinerer avansert modellering med eksperimentell testing og produksjon av komponenter og løsninger. Vi jobber hele tiden for å videreutvikle laboratoriene ved instituttet til å bli de beste mulige fasiliteter for våre brukere.

Er du initiativrik og selvstendig, og har ønsker å være med på å utvikle noen av Norges beste laboratoriefasiliteter innen materialteknikk. Da vil vi gjerne høre fra deg!  Du vil drifte laboratoriene, og være en ressurs for undervisnings- og forskningsaktiviteten som foregår ved instituttet. Du vil være HMS-ansvarlig for gitte laboratorier, inkludert kjemikalieansvarlig på instituttet, godkjenne innkjøp av kjemikalier, samt drive opplæring av brukere i laboratorier og utstyr. 

Som en del av teknisk gruppe er du en del av et sterkt faglig og kompetent miljø, der kompetansedeling er viktig. 

 Du vil rapportere til laboratorie- og verkstedleder.

Arbeidsoppgaver

  • drift og vedlikehold av laboratorier: sørge for at laboratoriet er klargjort og tilgjengelig til enhver tid for forskning og undervisning
  • teknisk støtte, og HMS ansvarlig for laboratorier som Korrosjon, Tribologi, Metallografi, Mikroskopi, Nanomekanisk og Pulverlab, der forskjellige kjemikalier som syrer, baser, organiske forbindelser, polymerer, smøremidler og oljer brukes
  • opplæring av studenter og ansatte i bruk av kjemikalier og utstyr relatert til prøveforberedelse og prøvekarakterisering
  • gjennomgå og godkjenne risikovurderinger av planlagt aktivitet i laboratoriene, inkludert godkjenning av risikovurderinger tilknyttet innkjøp, bruk, lagring og avhending av kjemikalier 
  • HMS oppgaver som risikovurdering og vernerunder av eget ansvarsområde
  • godkjenne innkjøp av kjemikalier, samt effektuere avhending av kjemikaliefall ved laboratoriene
  • ansvar for at stoffkartotek er oppdatert for instituttet
  • oppfølging av aktivitet i NTNUs labstyringssystem (BookitLab) 
  • bestille forbruksvarer til laboratoriene etter behov  

Kvalifikasjonskrav

  • minimum bachelorgrad i kjemi, maskiningeniør eller materialteknologi. Lang og relevant yrkeserfaring kan kompensere for hele eller deler av utdanningskravet
  • erfaring risikovurdering ved ulike kjemikalier og håndtering av kjemikalieavfall
  • erfaring knyttet til HMS-prosedyrer i laboratorier
  • gode skriftlige og muntlige engelsk- og norsk kunnskaper

Ønskede kvalifikasjoner 

  • erfaring fra metallografisk prøveforberedelse og ferdigheter/kunnskaper om prøvekarakterisering, f.eks. SEM (Scanning Electro Microscope)
  • erfaring fra kjemi- og pulverlaboratorier 
  • kjennskap til BookitLab, NTNUs labstyringssystem
  • kjennskap til Stoffkartotek

Personlige egenskaper 

  • initiativrik og selvstendig
  • ryddig og systematisk
  • løsningsorientert
  • serviceinnstilt med gode samarbeidsevner
  • gode evner til å kommunisere og diskutere problemstillinger
  • en åpen kollega som bidrar positivt til arbeidsmiljøet

Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen. 

Vi tilbyr 

Lønn og vilkår 

I stillingen som overingeniør kode 1087 vil du normalt lønnes fra brutto kr 580 00 – 770 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • navn og adresse til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra HK-dir, er det fint om du legger ved den også.

Generell informasjon 

Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med laboratorieleder Arve Skorstad, e-post: arve.skorstad@ntnu.no eller Professor Nuria Espallargas, e-post: nuria.espallargas@ntnu.no.  

Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR Rådgiver Linn-Cecilie Felle Brattheim, e-post: linn.c.felle@ntnu.no.

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon 

 Søknadsfrist: 07.08.2025

Du må logge inn for å søke på denne stillingen.


Opprett en profil, og søk enkelt på jobber. Trykk på knappen nedenfor, for å komme i gang.

Jobbsted