Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Sivilforsvaret har ledig stilling som beredskaps- og øvingsmedarbeider ved Aust-Agder sivilforsvarsdistrikt. Vi ser etter deg som er interessert i arbeid med beredskap og sikkerhet generelt, og ønsker å bidra til å videreutvikle Sivilforsvarets beredskap spesielt. Vi ser etter deg som er selvstendig, strukturert og motivert for å bistå i Sivilforsvarets samfunnsoppdrag i fred, krise og krig. Som del av distriktets stab vil du samvirke med lokale, regionale og nasjonale beredskapsaktører.
Du skal:
- planlegge og gjennomføre trening og øving av Sivilforsvarets tjenestepliktige mannskaper og befal
- understøtte logistikkoppgaver ved distriktet, herunder oppgaver knyttet til materiellhåndtering, varslingsanlegg og tilfluktsrom.
- IKT oppgaver knyttet til bruk og drift av flere digitale plattformer og systemer
- legge til rette for samvirkeøvelser og aktiviteter med ulike beredskapsaktører og samarbeidspartnere
- utføre administrative oppgaver og saksbehandling
- delta i stabs- og lederfunksjoner ved innsats og øving
- på sikt og etter opplæring kunne delta i gjeldende vaktordning ved distriktet
Kvalifikasjoner
Du må ha:
- relevant bachelorgrad fra høyskole/universitet for Sivilforsvarets oppgaver og stillingens innhold. Utenlandsk utdanning må være godkjent av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
- god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.
- erfaring med digitale saksbehandlingsverktøy og IT-systemer
- førerkort klasse B
- følgende personlige egenskaper:
- lagspiller. Bidrar til distriktets helhetlige oppgaveløsning. Bidrar til at distriktet når angitte mål, hjelper medarbeidere og spiller andre gode. Anerkjenner ulikheter og deler erfaringer og informasjon uoppfordret.
- tillitsskapende. Viser sosial mellommenneskelig forståelse og evner å bygge gode relasjoner internt og eksternt. Er pålitelig og troverdig. Viser evne og interesse for å pleie god toveis dialog med tjenestepliktige mannskaper.
- gode pedagogiske evner. Kommuniserer godt og tilpasset publikum/mottakere, der budskap presenteres og formidles presist og forståelig.
- selvstendig. Følger opp planer og tildelte arbeidsoppgaver og tar avgjørelser innenfor eget fagfelt når det er påkrevd.
- strukturert. Evner å følge opp prioriteringer innen tidsfrister for felles måloppnåelse. Evner å styre arbeidsdagen selv, i henhold til arbeidsplaner og forankrede intensjoner.
- smidighet og fleksibilitet ifht arbeidsoppgaver og arbeidstid.
Vi ønsker at du har:
- erfaring fra operativt beredskapsarbeid og innsatser/hendelser
- erfaring fra instruksjon og opplæring
- evne til å selvstendig ivareta fagansvar etter nærmere opplæring
- en robusthet fysisk og psykisk til å stå i øving og innsats over tid
- det er viktig for oss at du har kjennskap til og forståelse for at du som ansatt i en beredskapsorganisasjon må påregne arbeid utenfor normal arbeidstid, for eksempel på øvelser og ved hendelser/innsatser på kort varsel
Betingelser
Fast stilling som sivilforsvarsadjutant (kode 0331) med årslønn fra kr 590 000 til 630 000. I tillegg tilkommer eventuell kompensasjon for vakt og øving.
Sikkerhetsklarering Den som får tilbud om stillingen må kunne sikkerhetsklareres på nivå H/NS før tiltredelse.
Om Sivilforsvaret, distriktet og stillingen
Sivilforsvaret er en uniformert etat underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og ledes av Sjef Sivilforsvaret. Sivilforsvaret består i fredstid av 8000 tjenestepliktige mannskaper som er fordelt på 20 sivilforsvarsdistrikter, som hver ledes av en distriktssjef. Sentralt nivå er organisert gjennom Sivilforsvarsavdelingen som består av to seksjoner og et økonomi- og styringssekretariat ledet av assisterende sjef Sivilforsvaret. I tillegg er det en krigsreserve med ytterligere tjenestepliktige.
Sivilforsvarets hovedoppdrag er å beskytte befolkningen i krise og krig. Sivilforsvaret har myndighetsansvar for en rekke sivile beskyttelsestiltak. I fredstid skal Sivilforsvaret sørge for at det blir opprettholdt god beredskap i hele landet og bistår som forsterkningsressurs når nødetatene og andre myndigheter trenger ekstra ressurser. Sivilforsvaret er organisert med lokale, regionale og nasjonale innsatsstyrker bestående av tjenestepliktige mannskap og befal. Et eget kompetansesenter har ansvaret for utdanning og opplæring. Det er totalt ca. 230 ansatte i Sivilforsvaret, fordelt på distriktene og Sivilforsvarsavdelingen. Den viktigste ressursen er de tjenestepliktige som blir kalt ut til innsats i ulike oppdrag fra nord til sør. Sivilforsvaret bidrar også internasjonalt med ulike kapasiteter.
Stab i Aust-Agder sivilforsvarsdistrikt har tilhold på Stoa i Arendal og består av 5 faste ansatte medarbeidere og en kommunal materialforvalter. Ansvarsområdet dekker de nåværende 15 østlige kommunene i Agder. Vi har utstrakt samarbeid med nødetatene (politi, brann og helse), men også med Statsforvalter, kommuner, frivillige organisasjoner, Forsvaret og andre aktuelle virksomheter. Distriktet er oppsatt med 210 tjenestepliktige mannskaper i 8 operative avdelinger tilknyttet 4 lagerlokasjoner. De ansatte skal sørge for at Sivilforsvaret gjennom rekruttering, personellforvaltning, opplæring, årlig øving, materielloppfølging og tilsyns-/vedlikeholdsarbeid er i stand til å løse sine oppgaver. For å kunne bidra i Sivilforsvarets oppdragsløsning er det viktig at du er fysisk og psykisk skikket til å jobbe i en beredskapsorganisasjon. Ved større hendelser må du være innstilt på å stille på jobb på kort varsel, og reisevirksomhet og arbeid utenfor ordinær arbeidstid må påregnes for deltakelse i opplæring, øving og innsatser.
I stillingen som beredskaps- og øvingsmedarbeider blir dine hovedarbeidsoppgaver planlegging og gjennomføring av opplæring og øving av tjenestepliktige mannskaper, samt ivaretakelse og utvikling av materiell for å bygge operativ evne i sivilforsvarsdistriktet. I tillegg vil du i et team som i dag teller 6 medarbeidere bidra til god helhetlig løsning av distriktets oppgaver, også i tilfeller der Sivilforsvarets ressurser mobiliseres for innsats i hendelser med bruk av tjenestepliktige mannskaper. Distriktets regionale ansvar for forvaltning av sivile beskyttelsestiltak krever kontinuerlig oppfølging av planverk og forvaltningsoppgaver som distriktsstaben understøtter.
Vi ser etter deg som har de rette personlige egenskapene for å bistå i Sivilforsvarets samfunnsoppdrag i fred, krise og krig. Som del av distriktets stab vil du samvirke med lokale, regionale og nasjonale beredskapsaktører.
Sivilforsvaret er en uniformert etat, og perioder med kveldsarbeid og reisevirksomhet må påregnes.
Se www.sivilforsvaret.no for mer informasjon om Sivilforsvaret.
Om DSB
DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) skal ha oversikt over risiko og sårbarhet i samfunnet. Vi er pådriver i arbeidet med å forebygge ulykker og kriser, og bidrar til effektiv ulykkes- og krisehåndtering. Hovedkontoret ligger i Tønsberg, og vi har enheter over hele landet. Til sammen er vi ca. 700 ansatte. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.
Om å jobbe i DSB
Risiko og sårbarhet i samfunnet er i stadig bevegelse. Derfor er DSB en organisasjon i kontinuerlig utvikling. Vi trenger medarbeidere som er tillitskapende, kompetente og gode lagspillere, og som aktivt bidrar til fornyelse og forbedring. Som ansatt i DSB er du med på å løse et viktig samfunnsoppdrag, sammen med dyktige og dedikerte kollegaer. Vi ønsker oss økt mangfold i organisasjonen, og håper derfor at også kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne vil søke hos oss. Ved nedsatt funksjonsevne vil muligheter for tilrettelegging i stillingen bli vurdert. DSB er en stabil arbeidsgiver med gode velferdsordninger. For å jobbe i DSB må du være sikkerhetsmessig skikket og bidra til god sikkerhetskultur. Les mer om sikkerhet i DSB på www.dsb.no/om-dsb/jobb-i-dsb/rekrutteringsprosessen/sikkerhet-i-dsb
Hos oss får du
- medlemskap i Statens pensjonskasse (SPK). Som medlem får du verdifulle fordeler gjennom svært gode pensjons-, forsikrings- og boliglånsordninger. Les mer om medlemsfordelene på www.spk.no/Medlemskap-i-SPK/
- fleksibel arbeidstid
- bedriftshelsetjeneste
- mulighet for å trene i arbeidstiden
- tilrettelagt for mobilt kontor når det er hensiktsmessig
Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen: https://arbeidsgiver.dfo.no/lonn-goder-og-reise
Offentlig søkerliste
Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste ved søknadsfristens utløp, jf. Offentleglova §25. Du har anledning til å be om unntak fra offentlig innsyn. Dersom du ikke får innvilget dette, vil du varsles før søkerlister blir utarbeidet. Selv om du har fått innvilget unntak fra offentlighet, vil du fremkomme av utvidet søkerliste. Denne er kun tilgjengelig på forespørsel fra øvrige søkere til stillingen.
Praktisk informasjon om søknadsprosessen
Det er viktig at du registrerer all relevant utdanning og erfaring i profilen du oppretter i rekrutteringssystemet. Det sikrer at vi har opplysningene vi trenger. I tillegg er det nødvendig at du laster opp både søknadsbrev og CV som vedlegg i pdf-format. For alle stillinger som ikke krever sikkerhetsklarering, vil det bli gjennomført bakgrunnssjekk. Interne søkere må sende inn søknaden i DFØ HR. Finn ut mer om rekrutteringsprosessen i DSB på www.dsb.no/om-dsb/jobb-i-dsb/rekrutteringsprosessen
Vi hører gjerne fra deg dersom du har spørsmål! Kontaktperson er
distriktssjef Dag Svindseth: |e-post dag.svindseth@dsb.no |telefon 37 00 55 91
Du finner mer informasjon om hvordan det er å jobbe i DSB på www.dsb.no/om-dsb/jobb-i-dsb og en oppdatert oversikt over utlyste stillinger finner du alltid på jobb.dsb.no/search
Velkommen som søker hos oss!