Universitetet i Oslo
Om stillingen
Institutt for lærerutdanning og skoleforskning har ledig stilling som stipendiat innenfor matematikkdidaktikk.
Vi ser etter en stipendiat med bakgrunn innenfor matematikkdidaktikk eller annet tilsvarende relevant fagfelt (pedagogikk, spesialpedagogikk, utdanningsforskning).
Stillingen er knyttet til prosjektet «Problemløsing og utforsking med vertikale tavler», som har som formål å undersøke hvordan lærere og elever i grunn- og videregående skole opplever å arbeide med problemløsing og utforsking i matematikk. Skolene som deltar i prosjektet, arbeider allerede med metoden "vertikale tavler" eller ønsker å utforske denne metoden. Forskningen vil fokusere på elevenes problemløsingsprosess, gruppedynamikk og gruppedialoger, elevenes oppfatning av arbeidsmetoden og matematikk samt deres motivasjon for matematikk. I tillegg vil vi undersøke hvordan lærere oppfatter metoden, deres tanker og holdninger knyttet til matematikkundervisning, hvordan de tilrettelegger for elevenes læring og vurdering når klassen arbeider med vertikale tavler. Prosjektet vil gi verdifull innsikt i en ny arbeidsmetode i norske matematikklasserom. Prosjektet samler inn videodata av elevers gruppearbeid med problemløsningsoppgaver, intervjuer med lærere og elever og spørreskjemaer, foreløpig med fokus på videregående skole, men med rom for innsamling på ungdomsskolen.
- Mulige relevante temaer kan inkludere, men er ikke begrenset til:
- Læreres refleksjoner og undervisning i utforskende undervisning
- Inkludering og mangfold
- Elevenes resonnering og problemløsingsstrategier under gruppearbeid
- Gruppedynamikk i undervisningen
- Konsolidering og stilasbygging ved utforskende arbeid
- Elever og læreres motivasjon og holdninger til utforskende undervisning
- Undervisningskvalitet i utforskende undervisning
- Lærersamarbeid og profesjonsfellesskap i skoler som tar i bruk metodikken i «tenkende klasserom»
Den som ansettes i stillingen forventes å analysere data fra prosjektet, og bidra til videre datainnsamling. Stipendiaten vil samarbeide med forskere og masterstudenter tilknyttet prosjektet, og være tilknyttet forskningsgruppen SISCO.
Mer om stillingen
Ansettelsen gjelder for en periode på inntil 4 år med 25 % avsatt tid til annet karrierefremmende arbeid. Dette vil bestå av undervisning, sensurarbeid og forskningsassistanse.
Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for ansettelse i stilling som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.
For mer informasjon, se fakultetets nettside om ph.d.-programmet.
Kvalifikasjonskrav
Søkere må tilfredsstille kravene for opptak til fakultetets ph.d.-program. Dette inkluderer vanligvis:
- Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende, innenfor matematikkdidaktikk (alternativt pedagogikk, spesialpedagogikk eller utdanningsforskning med fokus på undervisning eller læring av matematikk)
- Gjennomsnittskarakteren på bachelorgraden skal være C eller bedre
- Mastergrad (120 studiepoeng) minimumskarakter B (ECTS karakterskala) eller tilsvarende. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 30 studiepoeng, også med minimumskarakter B.
- For 5-årige utdanninger skal gjennomsnittskarakteren de tre første årene være C eller bedre, og for de to siste årene være B eller bedre. Masteroppgaven må ha karakteren B eller bedre.
- God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk. Siden alle data vil innebære norsk som hovedspråk, er det en forutsetning at søker behersker norsk flytende (eller et annet skandinavisk språk).
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:
- Prosjektbeskrivelsens kvalitet
- Erfaring med datainnsamling og analyse
- Erfaring fra undervisning og kjennskap til norsk skole
Personlige egenskaper
Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet.
Vi ser etter en kandidat som:
- Kan jobbe selvstendig og har god gjennomføringsevne
- Har gode skriftlige og muntlige fremstillingsevner
- Er nøyaktig og har god evne til å arbeide strukturert
- Er fleksibel og har gode evner til å kommunisere og samarbeide
- Er interessert og motivert
Som ansatt hos oss tilbyr vi
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
- Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
- Gode velferdsordninger
- Lønn fra kr 537 00 – 580 000 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av
disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Hvordan du søker, og hva søknaden må inneholde
- Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (5-7 sider), se vår nettside for veiledning.
- Kopier av vitnemål og eventuelle attester. Søkere med utdanning fra utlandet må vedlegge en forklaring på karaktersystemet fra sitt universitet der utdanning er gjennomført.
- Dokumentasjon på engelskkunnskaper (for informasjon om dokumentasjonskrav, se nettside)
- Masteroppgave
- Eventuelt publikasjonsliste
- Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)
Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.
Søknaden skal skrives på norsk eller et skandinavisk språk, eller engelsk.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Det skal som hovedregel benyttes intervju i ansettelsesprosessen.
Generell informasjon
Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjerfor ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.
Ingen kan ansettes i mer enn en åremålsperiode som stipendiat ved UiO.
Søkerlister kan bli offentliggjort ihht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater mv.